Боєць батальйону «Дніпро» Сергій Литвинов, обвинувачений у вбивствах мирних громадян на Донбасі, доставлений до Москви для проведення стаціонарної психолого-психіатричної експертизи.

Про це повідомляє прес-служба Слідчого комітету РФ.

«Зараз обвинуваченому Литвинову, який не так давно був етапований у Москву, призначена комплексна психолого-психіатрична експертиза і він доставлений в одну з експертних установ для її проведення. Як і у випадку з Савченко, призначення такої експертизи є стандартною процедурою відповідно до законодавства РФ, застосовуваною щодо обвинувачених у тяжких та особливо тяжких злочинах, а також щодо осіб, які брали безпосередню участь у збройних конфліктах», - сказав представник СК Володимир Маркін. Основним завданням проведення цієї експертизи є вирішення питання про осудність або неосудність обвинуваченого, а також визначення його процесуальної дієздатності».

Як повідомляв ForUm, 1 жовтня Слідчий комітет Росії пред'явив нібито бійцеві батальйону «Дніпро» звинувачення у вбивствах мирних громадян на сході України.

Обвинувачений був заарештований.

Радник глави МВС України Антон Геращенко заявив, що в батальйоні «Дніпро-1» не було бійця на ім'я Сергій Литвинов, якому Слідчий комітет РФ пред'явив звинувачення.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом