Регіональна влада Каталонії вирішила відмовитися від проведення в листопаді референдуму про незалежність. Про це повідомляє «Російська служба ВВС» з посиланням на іспанські ЗМІ.

Так, представники Каталонії шукатимуть альтернативу референдуму і повинні повідомити про своє рішення. У свою чергу, представник президента Каталонії Артура Маса заявив, що всі роз'яснення будуть надані вранці у вівторок на прес-конференції.

Як повідомляв ForUm, 27 вересня голова Каталонії Артур Мас підписав указ, згідно з яким жителі регіону повинні були проголосувати з питання незалежності 9 листопада 2014 року. У той же день перший заступник голови уряду Іспанії Сорайя Саєнс де Сантамарія назвала рішення Маса помилкою і пообіцяла не допустити проведення плебісциту.

Нагадаємо, що уряд Каталонії у свою чергу прийняв рішення оскаржити в конституційному суді Іспанії рішення про зупинення дії закону україни «Про проведення опитувань населення, що не мають характеру референдуму» і указу про проведення 9 листопада опитування населення про суверенітет цієї автономної області Іспанії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

28