Прем'єр-міністр Іспанії Маріано Рахой привітав рішення каталонської влади про проведення неофіційного опитування в якості альтернативи референдуму про незалежність регіону.

«Референдум проведено не буде, про це сказав вчора Мас (Артур Мас - голова Каталонії. - Ред.). Я вчора сказав, що це хороша новина, і сьогодні (після оголошення про проведення опитування. - Ред.) кажу те ж саме», - сказав Рахой в Мадриді 15 жовтня.

Він назвав відмову від референдуму «тріумфом демократії і верховенства закону».

За його словами, Мадрид відкритий для діалогу з Каталонією.

«Я не знаю, що заплановано (у каталонців. - Ред.) на 9 листопада, але наша головна умова - це діалог і дотримання закону», - підкреслив іспанський прем'єр.

Раніше стало відомо, що влада Каталонії відмовилися від ідеї проводити референдум про незалежність, запланований на 9 листопада, оскільки Конституційний суд Іспанії призупинив на п'ять місяців дію декрету про проведення референдуму, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Як раніше повідомляв ForUm, замість запланованого на 9 листопада референдуму про незалежність Каталонії влада регіону проведе неофіційне опитування, заявив у вівторок глава регіону Артур Мас.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом