Уряд Іспанії у п'ятницю ухвалив рішення оскаржити в Конституційному суді намір Каталонії провести 9 листопада альтернативне опитування населення про суверенітет цієї автономної області Іспанії.

Як зазначила перший заступник голови іспанського уряду Сорайя Саєнс де Сантамарія, «для проведення даного опитування немає ніякої юридичної бази і відсутні демократичні гарантії», повідомляє «ТАСС».

Вона також вказала на те, що «включені в бюлетені питання «Чи хочете Ви, щоб Каталонія була державою та (якщо «так», то) «Чи хочете Ви, щоб вона була незалежною» носять антиконституційний характер, оскільки зачіпають питання національного суверенітету, який є надбанням всього іспанського народу, а не лише її частини».

«Іншим очевидним порушенням є залучення до організації та проведення опитування, яке оголошено суспільним, державних службовців», - зауважила віце-прем'єр.

Як раніше повідомляв ForUm, замість запланованого на 9 листопада референдуму про незалежність Каталонії влада регіону проведе неофіційне опитування.

Пізніше прем'єр-міністр Іспанії Маріано Рахой привітав рішення каталонської влади про проведення неофіційного опитування в якості альтернативи референдуму про незалежність регіону.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

24