Норвезька теле- і радіомовна корпорація NRK приступила до виробництва серіалу, в основу якого лягли трагічні події 22 липня 2011 року, коли в результаті двох терактів, скоєних Андерсом Брейвіком в Осло та на острові Утойя, загинули 77 осіб, повідомляє «ТАСС» з посиланням на газету Aftenposten.

Згідно з повідомленням, над створенням серіалу працюють відомі в Норвегії режисери - подружжя Сара Юнсен і Пол Шлетауне.

«Це кіно буде не про Брейвіка. Ми спробуємо показати портрет Норвегії», - заявив Шлетауне, який є також сценаристом.

Згідно з задумом, серіал розповість про спільну роботу поліції, лікарів і журналістів і про те, як на трагедію відреагувало суспільство.

За словами продюсера Івара Кена, у авторів немає мети відтворити події з максимальною достовірністю.

«Там буде багато художнього вимислу. Однак ми ставимося до цієї теми гранично шанобливо. Це страшна трагедія для країни, і вона досі впливає на життя багатьох людей», - сказав він.

Серіал знаходиться на ранній стадії виробництва, дата його виходу поки невідома.

Нагадаємо, в липні 2011 року Андерс Брейвік скоїв подвійний теракт у Норвегії. Спочатку він підірвав бомбу біля будівлі уряду в Осло, після чого розстріляв учасників молодіжного табору правлячої партії на острові Утойя. Загалом його жертвами стали 77 осіб.

В ході судового процесу Брейвік повністю визнав свою провину і пояснив, що своїми діями хотів привернути увагу суспільства до ісламізації Європи. У серпні 2012 року він був визнаний осудним і засуджений до 21 року тюремного ув'язнення - максимальної міри покарання в Норвегії. Проте якщо по закінченні цього терміну Брейвіка визнають таким, що являє небезпеку для суспільства, його ув`язнення продовжать.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

35