Кабінет Міністрів України пропонує норвезьким інвесторам спеціальні умови інвестування в проекти розвитку української газотранспортної системи в рамках виконання норм закону про залучення європейських інвесторів до розвитку ГТС.

Про це повідомив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк у ході роботи Українсько-норвезького ділового форуму сьогодні в Києві.

«Інвестиції повинні зростати. Ми вітаємо норвезький бізнес в Україні. Ми готові запропонувати спеціальні умови для норвезьких інвесторів для інвестування в ГТС. Ми чекаємо, що норвезькі компанії енергосектору будуть виступати інвесторами в Україну», - сказав глава уряду, повідомляє «УНІАН».

За словами Яценюка, енергетика є рушійною силою української економіки, і в цьому сенсі співпраця України з Норвегією є вкрай важливою, а підписаний у жовтні договір між НАК «Нафтогаз України» і норвезькою Statoil - це внесок у співпрацю двох країн і сприяння енергетичній безпеці України.

Як раніше повідомляв ForUm, Європейський банк реконструкції і розвитку 10 грудня 2014 року розгляне можливість надання кредитної лінії в 200 млн євро оператору газотранспортної системи України компанії «Укртрансгаз» на модернізацію газопроводу «Уренгой-Помари-Ужгород».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом