Україна є серйозним гравцем на європейському продовольчому ринку, тому сьогодні країні дуже важливо освоїти європейські стандарти в галузі продовольчої безпеки. Про це йшлося під час зустрічі віце-прем'єр-міністра України - міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимира Гройсмана та міністра у справах Європейського економічного простору і відносин з ЄС Королівства Норвегія Відара Хельгесена, повідомили Forum'у в департаменті інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.

Учасники зустрічі досягли домовленості про те, що в грудні прибудуть до України урядові експерти з Норвегії для презентації новому складу українського уряду норвезького досвіду реформ і модернізації державного управління, а вже у січні українські чиновники поїдуть до Норвегії для закріплення отриманих знань і більш глибокого вивчення процесу перебудов.

Обмін досвідом буде стосуватися декількох галузей, зокрема сфери ветеринарної та продовольчої безпеки. «10 років тому в Норвегії був реформований орган, який відповідає за продовольчу безпеку, і зараз можна сміливо вважати, що наш приклад - напевно, найкращий в ЄС. Тому хотілося б запросити до нас керівника відповідної української структури і передати йому цей досвід, тому що Україна тут може бути дуже важливим гравцем у продовольчій палаті», - підкреслив норвезький міністр.

У свою чергу Гройсман зазначив, що пропозиція норвезької сторони є дуже вчасною, адже сьогодні в Україні відбувається реформування системи контрольних органів, у тому числі у сфері безпеки харчових продуктів. «Ми нещодавно прийняли рішення про перебудову системи контрольних органів і зараз створюватимемо нову організацію, яка візьме на себе функції, раніше розосереджені в різних державних органах. Вивчення досвіду Норвегії для нас є дуже важливим», - підкреслив він.

Як раніше повідомляв ForUm, 18 листопада Україна і Норвегія підписали угоду про підтримку державного бюджету України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

33