Державна ветеринарна і фітосанітарна служба України з 13 жовтня 2014 року вводить тимчасову заборону на переміщення вантажів, які підлягають державному ветеринарно-санітарному контролю, з території Автономної Республіки Крим та м. Севастополя в інші області України, а також транзит зазначених вантажів через їхню територію.

Відповідну заяву опубліковано на сайті відомства.

Згідно з повідомленням рішення прийнято «у зв'язку з неординарною ситуацією нині щодо Автономної Республіки Крим - створенням вільної економічної зони з особливим режимом здійснення економічної діяльності на тимчасово окупованих територіях України; неможливістю здійснення заходів державного ветеринарно-санітарного контролю та нагляду за епізоотичною ситуацією, об'єктами ветеринарно-санітарного нагляду, виконанням обов'язкових протиепізоотичних заходів і програм контролю за здоров'ям тварин».

У Держветфітослужбі зазначили, що згідно з повідомленням Міжнародного епізоотичного бюро та Россільгоспнагляду на території Російської Федерації постійно реєструються випадки особливо небезпечних хвороб тварин і птиці (африканська чума свиней, ящур, високопатогенний грип птиці), нестабільна також ситуація і на території Митного союзу.

Так, на території Росії призупинено оборот партії м'ясної продукції виробництва Білорусі, в якій виявили геном збудника африканської чуми свиней, нагадали у відомстві.
«Враховуючи сказане, в тому числі безконтрольне переміщення через Керченську переправу об'єктів ветеринарно-санітарного нагляду, зваживши ризики, що створюються для епізоотичного добробуту території України, здоров'я і життя населення, Держветфітослужба України вводить тимчасову заборону на переміщення вантажів з Криму», - резюмували в прес-службі.

Як повідомляв ForUm, 6 жовтня Федеральна служба з ветеринарного і фітосанітарного нагляду (Россільгоспнагляд) вперше з 2010 року зареєструвала на території Російської Федерації пташиний грип.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом