Порівняно з вереснем минулого року продажі нового автотранспорту в Україні скоротилися в 3,5 рази. Такі дані наводить асоціація «Укравтопром».

У вересні на внутрішньому ринку було реалізовано й поставлено на облік у ДАІ 6370 нових автотранспортних засобів. «Такий показник свідчить про зменшення споживчої активності майже на 10% щодо попереднього місяця і є найгіршим результатом за останні чотири місяці. Порівняно з вереснем минулого року ситуація виглядає ще більш драматичною - продажі нового автотранспорту в Україні скоротилися в 3,5 рази», - йдеться в повідомленні.

«Найбільше падіння як щодо серпня, так і щодо вересня минулого року продемонстрував сегмент комерційних автомобілів. Продавці цього виду транспорту закінчили місяць з показником 411 авто, що на 14% гірше від серпневого результату і на 75% нижче від підсумку вересня 2013 року», - наголосили в асоціації.

В «Укравтопромі» зазначили, що ситуація на ринку нових легкових автомобілів порівняно із серпнем погіршилася майже на 10%, а щодо вересня минулого року - на 72%. За місяць ДАІ зареєструвала всього 5788 продажів нових легкових авто. Найгірший результат був тільки в травні, коли оператори ринку нових легкових авто реалізували 5675 автомобілів.

«Ключовим чинником, що сформував таку динаміку, є відхід з ринку великої кількості споживачів, орієнтованих на автомобілі економ-класу. Як наслідок, на тлі загального падіння попиту відбувається збільшення частки автомобілів більш високого цінового діапазону», - наголошується в повідомленні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

22