Київ готовий до початку опалювального сезону. Про це, як передає кореспондент ForUm`у, заявив заступник глави Київської міської державної адміністрації Петро Пантелєєв.

«Ми перебуваємо на завершальній стадії підготовки до початку опалювального сезону. Всі теплогенеруючі установки вже готові до цього. Крім того, завершилася підготовка закладів освіти, здоров'я, дитячі садки. Ми розуміємо, що поки на вулиці зберігається тепла погода, потрібно максимально дбайливо використовувати енергоресурс. Опалювальний сезон буде прив'язаний до вже наявних норм, затверджених законодавством - сигналом для нас буде, якщо температура на вулиці протягом п'яти діб опуститься нижче восьми градусів. Комфортна температура в квартирі має бути на рівні 18 градусів», - підкреслив він.

За словами, Пантелєєва Київрада планує підтримувати комфортну температуру в столичних квартирах. Разом із тим, чиновник закликав економити енергоресурси і дбайливо ставитися до використання газу та тепла в квартирах.

«Це стосується як комунальних підприємств, так і кожного мешканця Києва. Якщо ми витримаємо необхідні ліміти, то абсолютно нормально пройдемо опалювальний сезон», - резюмував Пантелєєв.
 

Валентин Цімох, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом