Рекомендації представників Світового банку, ПАРЄ і МВФ проводити внутрішні реформи в Україні майже слово в слово повторюють обіцянки представників нинішньої влади, дані народу на Майдані. Таку думку у своєму блозі висловив лідер громадського руху «Український вибір» Віктор Медведчук.

Медведчук охарактеризував діяльність нинішнього уряду трьома словами - популізм, корумпованість і непрофесіоналізм. Він упевнений, що його точку зору розділяють не тільки пересічні українці, а й експерти світового співтовариства.

Як відомо, днями Світовий банк знову погіршив прогноз падіння українського ВВП в 2014 році. На думку аналітиків банку, економіка України в 2014 році просяде на 8%, а інфляція прискориться до 19%. Директор Світового банку у справах України, Білорусі та Молдови Чімяо Фан переконаний, що тільки проведення реформ могло б врятувати Україну і залучити життєво необхідні для порятунку економіки іноземні інвестиції.

Голова моніторингового комітету ПАРЄ Штефан Шеннах назвав основними проблемами в Україні «недостатню чіткість у функціонуванні державних установ», корупцію і боротьбу між олігархічними кланами.

«Примітно, що всі вищевикладені рекомендації, озвучені Світовим банком, ПАРЄ і МВФ, практично слово в слово повторюють обіцянки представників нинішньої влади, дані народу на Майдані. В лютому 2014 року вони запевняли, що євроінтеграційний курс і кредити МВФ стануть запорукою реформ і європейського рівня життя для українських громадян. Через сім місяців можемо констатувати: Угода про асоціацію з Євросоюзом підписана, кредитів взято понад міру, але... країна ні на йоту не наблизилася до обіцяних реформ», - прокоментував ситуацію лідер «Українського вибору».

На його думку, особливо актуальне зараз питання боротьби з корупцією, оскільки чиновники стали використовувати старі тіньові схеми «в інтересах... спонсорів своїх політичних сил». Як відомо, на зустрічі представників керівництва України з інвесторами, яка відбулася 2 жовтня, великі закордонні інвестори відкрито звинуватили високопоставлених чиновників у продажі прохідних місць у партійних списках на майбутніх парламентських виборах, рейдерських захопленнях, посиленні податкового тиску.

«Імовірно, українським політикам і чиновникам настав час зрозуміти, що терпіння народу і світової громадськості не безмежне, і зробити відповідні висновки. Поки новий Майдан не провів «сміттєву люстрацію» і не викинув цих чиновників - горе-реформаторів і політиків-популістів на звалище історії», - зазначив Медведчук.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

24