Мешканцям Донецької області відшкодовано 30 млн грн заборгованості із зарплати. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Донецької області.

«Незважаючи на складну суспільно-політичну ситуацію в регіоні, органи прокуратури області вживають заходів щодо захисту інтересів громадян, у тому числі і щодо своєчасного отримання заробітної плати. За актами прокурорського реагування мешканцям регіону вже відшкодовано 30,4 млн грн заборгованості із зарплати», - йдеться в повідомленні.

Зокрема, як зазначили в прес-службі, працівники Часовоярського РПУ «Компанія Вода Донбасу» отримали заборгованість в сумі 1,8 млн грн.

У той же час на вимогу прокурора Краматорська виплачена заборгованість із заробітної плати в сумі понад 1 млн грн перед 1054 працівниками ПАТ «Старокраматорський машинобудівний завод».

Крім того, прокуратура Донецької області пред'явила до суду 719 позовів про стягнення заборгованості із заробітної плати на суму 3,8 млн грн, з яких 704 позови на 3,2 млн грн уже задоволені, а працівники отримують заборгованість із заробітної плати.

Всього органами прокуратури Донецької області до суду спрямовано шість кримінальних проваджень стосовно керівників підприємств, які безпідставно не виплачували заробітну плату своїм працівникам.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

17