Мексиканська влада затримала наркобарона Ектора Бельтрана Лейву. Про це з посиланням на МВС країни повідомляє агентство Reuters.

За даними правоохоронних органів, Лейва очолює сімейний злочинний картель, який вів жорстоку війну з колишнім партнером - кримінальним авторитетом Хоакіном Гусманом на прізвисько Коротун. Самого Гусмана затримали у лютому 2014 року.

49-річний Ектор Бельтран Лейва - єдиний із братів-наркобаронів, хто дожив до цього моменту і залишався на волі, пише Lenta.ru.

Альфредо Бельтран Лейва був заарештований спецназом на початку 2008 року - саме тоді, запідозривши Гусмана в тому, що той здав Альфредо владі, брати оголосили війну його картелю Сіналоа. Зокрема, у травні того ж року бойовики застрелили 22-річного Едгара Гусмана, сина ватажка картелю.

Артуро Бельтран Лейва наприкінці 2009 року потрапив у засідку і був убитий в перестрілці з мексиканськими морськими піхотинцями. Церемонія похорону загиблого в бою солдата транслювалася на всю Мексику, а наступного дня бойовики увірвалися в будинок убитого військовослужбовця і вбили його матір, сестру, брата та тітку. Через подібні випадки банда Лейви здобула репутацію однієї з найбільш мстивих і безжальних.

Загалом по всій Мексиці жертвами «нарковійни» в останні роки стали близько 90 тисяч осіб.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

23