Канцлер Німеччини Ангела Меркель висловила сподівання, що після проведення парламентських виборів наприкінці жовтня Україна більш інтенсивно займеться економічними реформами.

Про це вона заявила в Берліні, виступаючи перед німецькими підприємцями.

«Україна перебуває в складній економічній ситуації. 26 жовтня там пройдуть вибори. Ми сподіваємося, що після цього настане етап, коли Україна зможе більше зайнятися економічними проблемами, подоланням корупції та обмеження впливу олігархів», - сказала вона, повідомляє «Укрінформ».

Глава німецького уряду також виступила на захист запроваджених проти Росії Євросоюзом економічних санкцій. «Економічні санкції не є самоціллю, але вони необхідні», - зазначила вона. Водночас Меркель підтвердила позицію німецького уряду, який в будь-який момент готовий до діалогу з Москвою.

Канцлер нагадала про ідею єдиного економічного простору між Владивостоком і Лісабоном.

«Питання більш тісної співпраці з російським бізнесом колись знову з'явиться. Це розумна ідея - стати ближчими один до одного і розглянути те, про що вже йшлося, а саме ідею спільного економічного простору між Владивостоком і Лісабоном», - додала вона.

Як раніше повідомляв ForUm, 28 серпня в Україні стартувала виборча кампанія з виборів до Верховної Ради, запланованих на 26 жовтня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом