Журналісти та представники громадських організацій, які в день народження Петра Порошенка, розфарбували паркан його будинку в кольори українського прапора, а також подарували йому покришку і коробку цукерок Roshen, отримали виклик на службу в зону АТО. Про це вони самі заявили, прийшовши під стіни телеканалу «112 Україна».

«Вся історія почалася, коли група активістів 26 вересня прибула до стін місця, де проживає наш президент Петро Порошенко. Активісти там влаштували якийсь перформанс, розфарбували у жовто-синій колір його паркан. Особисто я там був присутній як журналіст, який висвітлював ці події. Що сталося після того: кожному, абсолютно кожному, хто брав участь у цій події, навіть був присутній поруч або на своєму автомобілі, на службовому автомобілі, абсолютно кожному прийшло повідомлення різним способом про те, що завтра в 8:00 ранку кожен із цих людей має прибути в свій військкомату для відправки в АТО», - сказав учасник акції, журналіст Олексій Кутєпов, повідомляє «112 Україна».

«Ми вважаємо це абсолютно свідомо, що є відмашка - треба знищити людей», - додав він.

Журналісти запросили всіх 2 жовтня на 12:00 на вулицю Банкову, де вони будуть давати прес-конференцію.

Повістку отримали представники телеканалу «17», які знімали фільм-розслідування про завод «Ленінська кузня», що належить Порошенку, який виробляє електронагрівачі для води, а також випускає і продає в зону АТО зброю.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом