У листі голови Єврокомісії Жозе Мануела Баррозу, відправленому президентові Росії Володимиру Путіну, висловлюється очікування Євросоюзу, що у тристоронніх переговорах щодо газу може бути досягнутий швидкий і рішучий прогрес.

«Ключовим є забезпечення відновлення постачань енергоносіїв громадянам України та виконання всіх договірних зобов'язань перед клієнтами в ЄС», - сказано у листі, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

ЄС, за словами Баророзу, розраховує на «взаємоприйнятне проміжне рішення на майбутній зимовий період на основі компромісних елементів», запропонованих Європейською комісією.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що Україна підпише тимчасову угоду з Російською Федерацією щодо постачання газу.

Зазначимо, раніше єврокомісар з питань енергетики Гюнтер Еттінгер за підсумками тристоронніх газових переговорів Україна-Росія-Євросоюз заявив, що був підготовлений проект для «зимового пакета».

Проект «зимового пакета» передбачає, що Україна до кінця 2014 р. сплатить Росії 3,1 млрд дол. боргу за газ, а «Газпром» зобов'язується поставити 5 млрд куб. м газу по 385 дол. після сплати Україною 2 млрд дол. боргу. Дія цього договору розрахована на 6 місяців.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

18