Оператор вітчизняної газотранспортної системи ПАТ «Укртрансгаз» почав щоденне опублікування даних щодо транзиту природного газу в ЄС на інформаційній платформі Асоціації операторів газотранспортних мереж Європи.

Зазначається, що Україна стала першою з країн, що не є членами ЄС, яка приєдналася до щоденної системі прозорого відображення даних про стан транзиту природного газу.

«Щоденне інформування громадськості та наших європейських партнерів про стан транзиту блакитного палива через територію України у країни ЄС є черговим кроком на виконання вимог другого та третього енергопакетів, впровадження стандартизованих європейських процедур роботи операторів ГТС, що дозволить поліпшити якість взаємодії «Укртрансгазу» з операторами газотранспортних мереж інших європейських країн», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 24 жовтня 2013 року на засіданні Генеральної асамблеї Європейської мережі операторів газотранспортних систем (ENTSOG, Брюссель, Бельгія) було прийнято рішення про надання ПАТ «Укртрансгаз» статусу учасника-спостерігача.

Варто зауважити, що з 28 серпня інформація про наявні обсяги природного газу в українських ПСГ щодня публікується на інформаційній платформі Асоціації європейських операторів газосховищ (GSE).

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом