Проведення капітального ремонту Будинку профспілок, який згорів у ході акцій протесту в центрі Києва, обійдеться приблизно в 60 млн грн. Про це повідомив голова Федерації профспілок України Григорій Осовий.

«Зараз треба точно пересвідчитися і Держбудархітектури довести, що будівля підлягає відновленню шляхом капітального ремонту - експерти попередньо про це говорять... Оціночна вартість капітального ремонту - близько 60 мільйонів гривень. Тобто вже не ті цифри, які називалися - 150 млн і так далі», - сказав Осовий.

Голова ФПУ також підкреслив, що наразі федерація планує відновити будівлю у тому вигляді, в якому вона була до пожежі.

«Такі наміри у нас є - відновити в такому ж вигляді. Хоча якщо в ході конкурсу придумають щось цікаве, ми це розглянемо. Однак будемо йти шляхом мінімізації витрат», - зазначив Осовий.

За його словами, нині у Будинку профспілок ведеться робота з очищення опорних конструкцій та вивезення сміття, передає «УНІАН».

«Далі буде проведено обстеження всіх конструкцій і визначено, за яким сценарієм ми відновлюватимемо будинок. Ми плануємо відновлювати шляхом підсилення тих конструкцій, які (перебувають. - Ред.) у неналежному стані. А це обстеження покаже, що потрібно буде посилити, а що замінити із опорних конструкцій», - уточнив глава ФПУ.

Обстеження будівлі планується провести в жовтні, після чого буде проведено конкурс для залучення інвестора та підрядної організації. За даними Осового, вже зараз готовність брати участь у конкурсі висловили чотири компанії, назв яких він не зазначив.

 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом