Україна завершила всі внутрішньодержавні процедури щодо набуття чинності Угоди про асоціацію з Європейським союзом. Про це, як передає кореспондент Forum'у, під час брифінгу повідомив директор Департаменту інформаційної політики Міністерства закордонних справ України Євген Перебийніс.

«Україна передала в депозитарій Генерального секретаріату Ради ЄС ратифікаційну грамоту щодо Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Тим самим Україною завершені всі внутрішньодержавні процедури, необхідні для набуття чинності угоди», - сказав він.

Разом із тим, Перебийніс поінформував, що з 1 листопада практично у повному обсязі, крім четвертого розділу (про ЗВТ - Ред.), будуть застосовуватися такі розділи Угоди як: «Політичний діалог та реформи, політична асоціація, співпраця і конвергенція у сфері закордонних справ і безпекової політики», «Юстиція, свобода та безпека», «Економічна та галузева співпраця», «Фінансова співпраця», «Інституційні, загальні та заключні положення».

За його словами, хоча застосування зони вільної торгівлі для України переноситься, однак фактично продовжують діяти нульові тарифні пропозиції для українських товарів. «Це сприятиме стабілізації української економіки та збільшенню надходжень до бюджету», - резюмував він.

Нагадаємо, 12 вересня на тристоронніх переговорах України, ЄС і РФ була досягнута домовленість про відтермінування до 31 грудня 2015 року застосування зони вільної торгівлі між Україною та Євросоюзом.

27 червня Україна підписала Угоду про асоціацію та заключний акт з Європейським Союзом.

Дарина Шварцман, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом