Немає жодних підстав говорити про те, що Україна в найближчі десятиліття вступить до ЄС. Про це в інтерв'ю словацькому інтернет-виданню Aktuality.sk. заявив колишній перший віце-прем'єр України Сергій Арбузов.

«Більше того, зараз вона набагато далі від єдиної Європи, ніж була рік тому», - вважає він.

Арбузов впевнений, що країна, в якій де факто йде громадянська війна і повністю зруйнована економіка, не має ані найменших шансів вступити в ЄС. Ті політики, які говорять про протилежне, на його думку, просто обманюють суспільство, обманюють своїх виборців.

Екс-чиновник зазначив, що за минулий рік ще раз переконався в тому, що політик, державний діяч, завжди повинен бути чесним перед людьми. «Говорити правду, якою б неприємною вона не була. Не можна обіцяти людям золоті гори, не можна обманювати їх в особистих кар'єрних інтересах», - вважає він.

«Рік тому я чесно попереджав про те, що Україна не готова виконувати положення Угоди про асоціацію з ЄС, що наша економіка не витримає протистояння з Росією, що політики, які обіцяють українцям золоті гори в ЄС, їх обманюють, використовують як інструмент у боротьбі за владу. Час підтвердив мою правоту. Нехай я не отримав від цього політичних або інших дивідендів, але мені не соромно дивитися в очі своїм співвітчизникам. На відміну від тих, хто привів країну до економічної катастрофи і війни, обіцяючи європейські зарплати і європейський рівень життя», - зазначив Арбузов.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

74