Апеляційний суд Парижа призупинив розслідування справи про корупцію, використання службового становища в особистих цілях і «торгівлю впливом», фігурантом якої був колишній президент Франції Ніколя Саркозі. Про це повідомляє Agence France-Presse.

При цьому агентство уточнює, що як з Саркозі, так і з його адвоката Тьєррі Ерзога, якого також підозрюють у корупції, не зняті всі обвинувачення. Однак слідство призупинене доти, поки суд не винесе подальшого рішення про долю цієї справи.

1 липня Ніколя Саркозі був викликаний у поліцію, де йому були офіційно пред'явлені обвинувачення в корупції, «торгівлі впливом» та використанні службового становища в особистих цілях. Зокрема, колишнього президента підозрювали в тому, що він використовував свої зв'язки для отримання інформації про хід слідства у «справі Бетанкур», фігурантом якої колишній французький лідер також був, пише «Lenta.ru».

Йдеться про розслідування, розпочате після того, як Саркозі звинуватили в тому, що в 2007 році він отримав 150 тисяч євро на свою президентську кампанію від багатої жительки Франції - власниці парфумерної компанії «Л'ореаль» Ліліан Бетанкур. Як стверджувалося, цю суму (причому готівкою) політик та його наближені виманили у жінки, скориставшись її старечим недоумством. Зважаючи на відсутність доказів у жовтні 2013-го справу було закрито.

Як раніше повідомляв ForUm, Саркозі оголосив про повернення у велику політику.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

33