Президент Франції Франсуа Олланд вважає, що врегулювання українського конфлікту має розпочатися зі зниження словесної напруженості, при цьому він виступає за збереження територіальної цілісності України з наділенням сходу країни автономністю.

«Спочатку необхідно досягти зниження словесної напруженості. Потім зниження напруженості має перейти в конкретні дії на українській території. Я постійно прагну до діалогу... Франція може допомогти вести цей діалог з усіма зацікавленими сторонами», - сказав він на прес-конференції за підсумками переговорів з президентом Казахстану Нурсултаном Назарбаєвим.

На думку президента Франції, територіальна цілісність України повинна бути збережена, але з наділенням східних регіонів «певною автономністю», повідомляє Інтерфакс-Україна.

«З Назарбаєвим досягнута домовленість використовувати поїздки, механізми, майданчики діалогу, щоб домогтися зниження напруженості, яка дозволила б зберегти територіальну цілісність України, гарантувати певну автономність східним регіонам України, зробити так, щоб українська економіка почала вибиратися з цього важкого становища, і при цьому дотримувати угоди про припинення вогню», - сказав президент Франції.

Як раніше повідомляв ForUm, глави Франції, Росії, Німеччини і України мають почати процес зі зниження напруженості у відносинах цих держав, заявив президент Франції Франсуа Олланд.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

18