Гривня продовжить дешевшати. Таку думку в коментарі ForUm'у висловив секретар комітету Верховної Ради України з питань економічної політики, народний депутат України (ПР) Андрій Понамарьов.

«Те, що відбувається з гривнею - це можуть бути і спекуляції. Але загалом на курс впливає стан економіки... Гривня - це дзеркальне відображення нашої економіки. Ви зрозумійте, коли не працює схід України, регіон, що забезпечує великі виплати податків, неможливо, щоб це не відобразилося на курсі національної валюти», - заявив він.

Крім того, за словами Понамарьова, Україну очікує серйозне падіння виробництва і ВВП в 2014 році. «Постійно публікуються незрозумілі цифри щодо падіння виробництва і ВВП, називається 5-7%. Думаю, що падіння буде не менше 20%», - зазначив нардеп.

Депутат прогнозує, що гривня продовжить знецінюватися. «Гривня на сьогоднішньому рівні не закріпиться. Враховуючи події в Україні, не виключаю, що курс буде 17-18 гривень за долар. - Ред.). Сподіваюся, що до 20 (грн/дол. - Ред.) гривня не впаде. Хоча все може бути», - підсумував Пономарьов.

Юлія Артамощенко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

38