Глибока та всеосяжна зона вільної торгівлі з ЄС виявилася всього-на-всього економічною й геополітичною авантюрою, вважає лідер Громадського руху «Український вибір» Віктор Медведчук.

На думку політика, призупинення процесу підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом 21 листопада 2013 року було єдино можливим і правильним рішенням. «Євроінтеграційна істерія, яку прихильники західного курсу пишномовно іменували реформами, довела до занепаду українську економіку. Ризики і загрози, пов'язані з приєднанням України до ЗВТ з ЄС, про які попереджав «Український вибір», стали реальністю», - заявив Медведчук.

Все, що відбувалося потім: спроба влади заборонити мирні протестні акції, розгін демонстрантів 30 листопада, кровопролиття на Майдані і вулиці Грушевського, - свідчило про одне: політики і чиновники панічно бояться справжнього народовладдя й намагаються не допустити громадян до вирішення життєво важливих для країни питань, стверджує лідер «Українського вибору».

«Не змінилася ситуація в країні і після Майдану, з приходом до влади прозахідно налаштованих «демократичних» сил. Вони знову оголосили європейський курс непорушним і безальтернативним. Протягом 6 місяців влада називала західний вектор економічного співробітництва пріоритетним для України. Однак 12 вересня Київ і Брюссель домовилися про призупинення набуття чинності Угоди про глибоку і всеосяжну зону вільної торгівлі з Євросоюзом, оскільки українська економіка просто не витримала євроінтеграційних реформ (згідно з даними Держстату, в серпні 2014 року промислове виробництво скоротилося на 21,4% порівняно з серпнем 2013-го)», - підкреслив Медведчук.

На його думку, влада була змушена визнати очевидний факт: євроінтеграційні реформи ведуть до краху вітчизняної економіки. «Абсолютно очевидно, що вибір західного вектора економічної інтеграції для країни, орієнтованої на східні ринки, недалекоглядний і відверто злочинний. Але невже чиновникам-реформаторам знадобилося півроку, щоб зрозуміти цю просту істину?» - обурюється Медведчук.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом