Призупинення угоди про вільну торгівлю з Європейським Союзом завдасть шкоди малому і середньому бізнесу в Україні. Таку думку в ході прес-конференції висловив екс-міністр економіки України, президент Центру ринкових реформ Володимир Лановий, передає кореспондент Forum'у.

«Від зупинки асоціації з ЄС програє малий і середній бізнес. Тому що вони не можуть існувати за рахунок Національного банку і бюджету, як найбільші компанії. А європейська модель полягає саме в тому, щоб здійснювати прорив саме за рахунок малого і середнього бізнесу», - зазначив він.

При цьому екс-міністр акцентував, що великому бізнесу та олігархам нецікаво прагнути до вільної торгівлі з ЄС.

«У олігархів погані заводи, вони всі приватизовані у держави, вони старі... Бо олігархи зацікавлені в тому, щоб залишити можливості збуту своєї продукції. Якщо їм переорієнтуватися, поміняти ринки і стандарти на Європу - це величезні витрати. Олігархи не витрачають гроші на виробництво, вони вилучають кошти з заводів і вкладають їх у яхти, футбольні клуби», - пояснив Яновий.

Однак, на його думку, через майбутні вибори уряд буде шукати можливості реалізувати ідею вільної торгівлі з ЄС.

«Оскільки у нас йде виборча кампанія, і на тлі тих рішень, які приймає нинішня влада, показники голосування за тих, хто її представляє - падають, тому влада почне давати задній хід, шукати можливості, і імплементація буде відбуватися», - зазначив Лановий.

Яніна Ткачук, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

51
Теги