Спільна робоча група Міністерства молоді та спорту України, Національного Олімпійського Комітету та національних спортивних федерацій має намір 16 жовтня 2014 року представити фінальну концепцію реформування спортивної галузі, яка сприятиме наближенню українського спорту до міжнародних стандартів.

Про це, як передає кореспондент Forum'у, у ході прес-конференції повідомив міністр молоді та спорту Дмитро Булатов.

«На сьогодні спортивну галузь України регулюють понад 800 нормативних актів. Ми сподіваємося, що після проведення реформи їх залишиться не більше п'ятдесяти. Головним завданням реформування галузі спорту і фізкультури стане доведення нашої вітчизняної системи до провідних міжнародних стандартів. Необхідно вибудувати нові ефективні взаємовідносини між всіма організаціями, задіяними у спортивній галузі. Система спорту має бути прозорою, ефективною і простою, а заняття спортом - доступними для всіх людей. Наша головна мета - відродження сильної здорової нації», - заявив Булатов.

За словами чиновника, після проведення реформи функції очолюваного ним міністерства кардинальним чином зміняться. Наприклад, будуть ліквідовані такі функції міністерства, як розподіл фінансування в ручному режимі, затвердження складу збірних команд та офіційних делегацій, прийняття на роботу спортсменів.

На думку Булатова, одним із першочергових завдань стане ліквідація бюрократичної надбудови в управлінні відомством і розвиток усієї спортивної інфраструктури.

Валентин Цимох, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

34