«Партія війни» у Києві активно підтримується Сполученими Штатами. Так вважає глава Міністерства закордонних справ РФ Сергій Лавров.

«Сплеск антиросійської риторики, який ми спостерігаємо саме в той період, коли спостерігаються найактивніші зусилля з пошуку політичного врегулювання, свідчить тільки про те, що «партія війни», яка перебуває в Києві, має активну підтримку ззовні, в цьому випадку з боку США», - сказав Лавров за підсумками переговорів глав МЗС РФ і Киргизії.

Він нагадав, що в той час, коли робилися зусилля, у тому числі в рамках прямого діалогу між президентами РФ та України Володимиром Путіним і Петром Порошенком щодо створення умов для політичного процесу, «глава уряду України Яценюк заявив, що уряд цієї країни вносить до парламенту законопроект про відмову від позаблокового статусу та обрання курсу на вступ до НАТО», повідомляє «Інтерфакс».

Нагадаємо, Лавров заявив, що прагнення київської влади переглянути позаблоковий статус України пускає під укіс зусилля з мирного врегулювання конфлікту на південному сході країни.

Як раніше повідомлялося, Кабінет Міністрів має намір внести на розгляд Верховної Ради закон про скасування позаблокового статусу країни і відновлення курсу України на членство в НАТО.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

50