Офіційний Париж пов'язує долю першого корабля типу «Містраль», який цієї осені мав бути переданий Росії, з розвитком ситуації на південному сході України. Як заявив офіційний представник МЗС Франції Ромен Надаль, такою є позиція політичного керівництва республіки.

Відповідаючи на запитання про умови, за яких Франція готова продовжити виконання контрактних зобов'язань, він нагадав слова глави французького МЗС франції Лорана Фабіуса. «Необхідно, щоб режим припинення вогню, який промальовується, був реалізований - і Франція, звісно, це всіляко підтримує, - заявив міністр у середу. - Потім, зрозуміло, потрібно знайти політичну угоду, щоб між Росією та Україною не було протистояння, ні прямого, ні через осіб-посередників», - повідомляє «ИТАР-ТАСС».

Як зазначив Надаль, глава МЗС вважає, що «на цей момент» умови для передачі «Містраля» Росії недостатні. «Ми сподіваємося, що надалі вони (умови) будуть створені», - додав офіційний представник дипвідомства, посилаючись на слова Фабіуса.

Як повідомляв ForUm, заступник голови Військово-промислової комісії при уряді РФ Олег Бочкарьов заявив, що російська сторона не отримувала якихось документів від французької сторони з приводу можливого розриву контракту на постачання російському ВМФ вертольотоносців «Містраль». Як повідомлялося раніше, президент Франції Франсуа Олланд 3 вересня заявив, що Франція не бачить достатніх підстав для постачання Росії першого корабля типу «Містраль», який мав бути переданий цієї осені.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

39