Заява про вступ України в НАТО - це передвиборний хід прем'єр-міністра Арсенія Яценюка. Таку думку в коментарі Forum'у висловив політолог Дмитро Джангіров.

«Заява Яценюка про вступ України в НАТО - це суто передвиборний хід. До речі, зараз у країні впала підтримка вступу до альянсу порівняно з тим, що було на початку воєнної кампанії. Прем'єр-міністр сам часто звинувачував парламент у популізмі, а тепер, на жаль, сам цим грішить, адже дано відмашку на дострокові парламентські вибори. Головним популістом став Яценюк», - сказав Джангіров.

Політолог вважає, що намір вступити в НАТО втрачається на тлі закупівлі вугілля в Африці, що є зараз більш важливим для України.

«На тлі таких заяв втрачається головне - купівля вугілля в Південній Африці. Це набагато гірше, ніж розмови про вступ до НАТО», - вважає він.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що Україна відмовляється від позаблокового статусу. За його словами, Кабінет Міністрів вносить на розгляд парламенту законопроект про скасування позаблокового статусу України. «Згідно з рішенням РНБО, уряд України вносить на розгляд парламенту законопроект про скасування позаблокового статусу української держави та про відновлення курсу України на членство в НАТО», - заявив Яценюк на засіданні уряду.

Тетяна Григор'єва, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

89