Державне агентство України з питань кіно звернулося до Міністерства культури як центрального органу виконавчої влади, відповідального за формування державної політики у сфері кінематографії, з проханням внести на розгляд Кабінету Міністрів пропозиції про введення санкцій відносно російської аудіовізуальної продукції.

Про це повідомляє прес-служба Держкіно.

На думку Держкіно, публічна демонстрація фільмів російського виробництва, які відповідають одному з критеріїв (позитивні герої фільмів мають стосунок до державних або силових структур Росії, СРСР або Російської імперії, у фільмі фігурують тимчасово окуповані території України, фільм зачіпає питання історії України, українці є негативними героями у фільмі, автори або виконавці головних ролей підтримали агресію проти України), повинна бути розцінена як загроза національній безпеці України.

«Має бути встановлено заборону на будь-яке розповсюдження і демонстрацію фільмів і телесеріалів, які містять хоча б один з вищеназваних критеріїв. Україна буде активно захищати свій інформаційний простір, який за своєю суттю має потужний вплив на формування свідомості громадян», - заявив голова Держкіно Пилип Іллєнко.

Нагадаємо, 25 березня Київський адміністративний суд виніс рішення, згідно з яким в Україні повинна бути припинена ретрансляція чотирьох російських каналів «Перший канал», «РТР-Планета», «Росія-24», «НТВ-Мир». Таке рішення суд обґрунтував демонстрацією зазначеними каналами передач, в яких містилася антиукраїнська пропаганда.

Крім цього Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення звернулася до провайдерів з вимогою відключити мовлення україномовної версії телеканалу Euronews. При цьому Нацрада вже заборонила ретрансляцію російського телеканалу «РБК-ТВ».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом