Львівська міська рада закликала городян та гостей міста утриматися від використання салютів, феєрверків і піротехнічних засобів під час новорічно-різдвяних свят, повідомляється в зверненні управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Львівської міської ради.

«Нагадую, що ще в липні сесія Львівської міської ради прийняла Ухвалу № 3706 від 31.07.2014 «Про тимчасову заборону використання салютів, феєрверків і піротехнічних засобів під час проведення масових заходів». Цього ж принципу дотримуються всі міста України. В країні йде війна, і нам нема чого святкувати. До того ж, на відпочинок приїхали наші герої із зони АТО, які по-іншому сприймають гучний шумовий ефект, що виникає від піротехнічних засобів. Тому ми категорично просимо мешканців та гостей міста утриматися від використання салютів, феєрверків і піротехнічних засобів під час новорічних святкувань для спокою воїнів і, звичайно, безпеки людей», - повідомив начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Львівської міської ради Віктор Іваницький.

Як раніше повідомляв ForUm, у вересні Київська міська рада на три місяці ввела заборону в столиці на проведення заходів і видовищ з використанням піротехнічних виробів.

Така ж заборона була введена у Харкові, Дніпропетровську, Кременчуці та інших містах України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом