МЗС РФ радить Вашингтону та Оттаві задуматися про наслідки запровадження нових санкцій проти Росії й обіцяє опрацювати відповідні заходи. Про це йдеться в коментарі офіційного представника МЗС Росії Олександра Лукашевича, опублікованому на сайті міністерства.

«Радимо Вашингтону та Оттаві все-таки задуматися про наслідки подібних дій. А ми займемося розробкою відповідних заходів», - йдеться в повідомленні.

Лукашевич зазначив, що у США і Канаді «ніяк не можуть заспокоїтися згідно з результатами проведеного в березні вільного волевиявлення жителів Криму і Севастополя».

«Запровадили нові санкції проти російських офіційних осіб різних рівнів, розширили заборони на нормальну економічну взаємодію. Адекватність ініціаторів подібних рішень викликає сумніви, що зростають. Втім, прозріння іноді бувають і у найбільш затятих фанатів санкцій - хоча вони приходять не відразу: приміром, для визнання безрезультатності санкційної політики блокади Куби Білому дому знадобилося півстоліття. Що ж, почекаємо і ми», - сказано в коментарі.

Нагадаємо, президент США Барак Обама 18 грудня підписав закон «Про підтримку свободи України». Документ передбачає нові санкції щодо Росії.

19 грудня нові санкції проти Росії вирішила запровадити Канада.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

27