Державний апарат потрібно не розширювати, а змусити якісно працювати. Таку думку ForUm'у висловив заступник голови парламентського комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки, народний депутат від ВО «Свобода» Олександр Мирний, коментуючи кадрові рішення уряду.

«До розширення апарату наша фракція ставиться негативно. Якщо ми скорочуємо зарплати і витрати, то розширення апарату - це не діло», - заявив він.

Політик упевнений, що необхідно поліпшити якість роботи вже наявних чиновників, а не створювати нові посади.

«Сьогодні люди недопрацьовують. Не думаю, що сьогодні там всі з ранку до ночі в поті чола працюють, навіть в туалет не можуть вискочити. Потрібно чітко визначити коло обов'язків і розписати його, щоб навіть в туалет ходити за розкладом - двічі на день. Ось це буде правильно», - упевнений Мирний.

Нагадаємо, Кабмін створив держкомітет (урядовий офіс) з питань євроінтеграції. Були призначені дев'ять заступників міністрів з питань євроінтеграції. Крім того, розширено штат апарату РНБО шляхом введення трьох нових посад: керівник апарату РНБО, заступник керівника апарату РНБО, помічник керівника апарату РНБО.

Юлія Артамощенко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом