Глава НБУ Валерія Гонтарева, всупереч своїм обіцянкам провести скорочення кадрів Нацбанку, продовжує розширювати штат.

Зокрема, прес-служба НБУ повідомила, що Національний банк України з 25 листопада 2014 року ввів директора департаменту персоналу Романа Борисенка до складу правління НБУ. (Правління Національного банку складається з 11 осіб: голови НБУ, його заступників та керівників структурних підрозділів банку, що забезпечують виконання основної функції НБУ), повідомляє «Взгляд».

Нагадаємо, в серпні в одному з інтерв'ю Гонтарева зазначила, що має намір провести кардинальну кадрову реформу в Нацбанку. За її словами, штат відомства роздутий в 5 разів (у структурі Нацбанку працює понад 10 тис. осіб). Вона також повідомила, що з цього питання українське відомство консультує Центральний банк Канади, при цьому вивчається «весь світовий досвід існування центральних банків».

В першу чергу голова НБУ планувала позбутися непрофільних структур, «яких просто не повинно бути в НБУ». При цьому Гонтарева заявляла про скорочення 80% штату регулятора. Пізніше керівник НБУ вже говорила про те, що скоротить 50% співробітників банку.

Нещодавно в інтерв'ю виданню FinMaidan Валерія Гонтарева заявила, що відбудуться зміни в кількості та складі членів правління та департаментів, а Національний банк отримає нову структуру, подібну до провідних центробанків світу.

«Думаю, що правління буде складатися тільки з моїх заступників, що відповідають за окремі напрями... Буде повністю змінена структура регулятора: відмовимося від дублюючих і непотрібних функцій», - зазначила вона.

При цьому, як стало відомо з джерел в НБУ, співробітників не тільки не скорочують, їх стало набагато більше. Навіть правління не скоротили, як публічно обіцяла Гонтарева, його склад, навпаки, збільшили, ввівши туди керівника департаменту персоналу.

На відповідний запит журналістів щодо проведеного скорочення кадрів НБУ досі не відповів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

847