Україна планує до кінця 2014 року підготуватися до проведення конкурсу із залучення європейських та американських партнерів до управління газотранспортною системою та підземними сховищами газу, заявив міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Продан.

«Ми цю роботу (підготовку до конкурсу - Ред.) прискорюємо. Зараз ми працюємо над поділом магістральних газопроводів і підземних сховищ на дві компанії... Я думаю, ми б хотіли це зробити (завершити підготовку до конкурсу - Ред.) до нового року», - сказав він журналістам у Києві 19 серпня, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Продан також додав, що на початку вересня Міненерговугілля планує провести «круглий стіл» або конференцію, на якій презентує європейським і американським колегам плани з реформування управління ГТС в рамках цього заходу. Міністерство розраховує почути зауваження та побажання, які можуть вплинути на підготовку до проведення конкурсу.

Як повідомляв ForUm, 14 серпня Верховна Рада після повторного читання прийняла законопроект № 4116а «Про внесення змін у деякі закони України про реформування системи управління єдиної ГТС України».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

39
Теги