Прокуратура Шевченківського району Києва розпочала кримінальне провадження за фактом розтрати посадовими особами національної акціонерної компанії «Нафтогаз України» понад 320 млн гривень бюджетних коштів, виділених на розвиток мінерально-сировинної бази.

За інформацією прес-служби столичної прокуратури, у 2012 році підприємство паливно-енергетичного комплексу уклало з приватною фірмою чотири угоди про проведення геологорозвідувальних робіт.

«Кошти у повному обсязі були перераховані на рахунки фірми. Однак ніяких робіт так і не було проведено», - зазначається у повідомленні.

З'ясувалося, що зазначена комерційна структура, що має у штаті лише одного співробітника, була створена для прикриття незаконної діяльності. Як наслідок, службовці «Нафтогазу» перерахували багатомільйонну суму на рахунки фіктивного підприємства.

Відомості про вчинення кримінального злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем) внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Триває досудове розслідування, хід якого перебуває на особливому контролі прокуратури Києва.

Крім того, столичним ГУ Міндоходів проводиться досудове розслідування кримінального провадження за фактом створення з метою прикриття незаконної діяльності у 2011-2013 роках ряду суб'єктів господарювання, серед яких фігурує вказана фірма.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом