Заява голови Державного управління справами Сергія Березенка про передачу 53 автомобілів з автопарку підприємства Збройним силам України виявилася вдалою грою на популярних темах, пише «Взгляд».

«Загалом автопарк ДУС налічує сьогодні 352 автомобілі різного класу. Але це далеко не завжди розкішні авто - багато з них уже вичерпали свій ресурс. Колишні керівники користувалися власними суперкарами, які ДУС обслуговувало. Зручна схема, чи не так? Наразі відібрано 53 автомобілі, які цілком у пристойному стані, їх передаємо Збройним силам України... В умовах війни чиновники не мають права на розкіш», - написав Сергій Березенко на своїй сторінці у Фейсбук наприкінці липня.

Тоді новина розійшлася по всіх центральних ЗМІ.

«Взгляд» надіслав запит у відомство з проханням уточнити перелік авто, рік їх випуску і вказати, кому саме вони перейдуть на баланс. Виявилося, що список автомобілів ще не затверджено. Більш того, приймаюча сторона поки що  не дала згоду на «подарунок».

«Питання передачі автомобілів у сферу управління Міністерства оборони, МВС і СБУ проходить узгодження. Після цього буде визначено перелік автомобілів для передачі», - йдеться в офіційній відповіді відомства.

На балансі підприємства зараз перебувають 350 автомобілів різного типу, і відомство проводить роботу щодо скорочення їх кількості, стверджується в листі ДУС. З серпня по грудень цього року на фінансування автопарку головних чиновників країни передбачено 8 мільйонів 105 тисяч гривень.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

49