Національна гвардія України закупила російські КамАЗи, оскільки була змушена терміново поповнити автопарк для виконання поставлених завдань.

Відповідне роз'яснення опубліковано на сайті НГУ.

«Дійсно, нещодавно автопарк Національної гвардії України поповнився новою технікою. Серед великої кількості техніки, що надійшла на озброєння, є й КамАЗи російського виробництва», - підтвердили в підрозділі.

Командування НГУ зазначає, що коли на сході почали активно діяти незаконні збройні формування, важливо було в найкоротші терміни закупити техніку, яка дозволяла би виконувати завдання за призначенням.

«Нині на озброєнні НГУ перебуває понад 70% транспортних засобів, яким більше 30 років. На такій техніці виконувати поставлені завдання в принципі неможливо», - зазначає прес-служба.

Командуванням НГУ, в першу чергу, розглядалося придбання техніки тільки у вітчизняних виробників.

«Але, як з'ясувалося, промисловість в Україні фізично не здатна швидко виробити ту кількість техніки, яка необхідна Нацгвардії. Тому було прийнято рішення моніторити підприємства, які взагалі можуть постачати необхідну техніку в достатній кількості», - пояснили в НГУ, підкресливши, що всі закупівлі, включаючи КамАЗи, були здійснені згідно із Законом України «Про державні закупівлі».

Закупівлі здійснювали шляхом закритих торгів, це дозволило скоротити термін придбання техніки. Така процедура передбачена Законом України «Про державні закупівлі» (ч. 2 ст. 39). Згідно із законом був проведений моніторинг, як передбачає концептура, були розіслані технічні вимоги, сформовані в Нацгвардії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

136