Для військовослужбовців Національної гвардії України, які брали участь у проведенні антитерористичної операції на сході України, провели тренінги з психологічної реабілітації. Про це повідомляє прес-служба структури.

«Заходи проводилися в рамках програми комплексної психологічної, професійної та соціальної реабілітації військовослужбовців Національної гвардії України», - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що протягом тижня кваліфіковані психологи навчали військових знаходити в собі додаткові внутрішні резерви для якісного виконання поставлених завдань.





Згідно з повідомленням, левову частку часу тренери приділили удосконаленню навичок поведінки військових в різних стресових ситуаціях, також навчали надавати першу психологічну допомогу товаришам по службі.



За даними прес-служби, в ході навчання використовувалася спеціально створена програма «Психологічний супровід військовослужбовців - учасників АТО», яка проводиться в місцях ротації підрозділів Міністерства оборони та Національної гвардії України.

У прес-службі стверджують, що військовослужбовці, які відвідали тренінг, позитивно оцінили програму і її наповнення.

Як повідомляв ForUm, у національному плані з прав людини в Україні планують прописати програми соціальної адаптації для учасників бойових дій.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом