Співробітники карного розшуку Дніпропетровського райвідділу міліції на одному з блокпостів у Дніпропетровській області, розташованому на автодорозі Київ-Луганськ-Ізварине на виїзді з м. Підгородного затримали двох чоловіків з пістолетами.

Про це повідомляє відділ зв'язків з громадськістю ГУМВС у Дніпропетровській області.

«Міліціонери зупинили автомобіль «Чері», який видавався підозрілим.

Виявилося, що машина належить жителю Луганської області, але за кермом був 37-річний житель Івано-Франківської області. Під час огляду у чоловіка з кишені був вилучений пістолет калібру 8 мм, оснащений 8-ма набоями і запасний магазин з набоями», - йдеться в повідомленні.

У свою чергу, у пасажира автомобіля - жителя м. Луганська, який не працює, в кишені був такий же пістолет з додатковим магазином. Крім цього, чоловіки везли з собою коробку з 16-ма набоями до зазначених пістолетів.

За даними міліції, надати якісь пояснення про те, де взяли зброю і навіщо везли її з собою, мандрівники відмовилися. Вилучене відправлено в Науково-дослідний експертно-криміналістичний центр при ГУМВС. Ретельне дослідження фахівцями центру дозволить зробити висновки про минуле зброї.

За цим фактом до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за 1 ч. ст. 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). Санкція статті передбачає відповідальність у вигляді позбавлення волі строком від 3 до 7 років.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом