У Дніпропетровській області співробітники правоохоронних органів знешкодили організовану злочинну групу, яка заволоділа бюджетними коштами на суму понад 1,5 млн грн. Про це повідомляє відділ зв'язків з громадськістю ГУМВС України в Дніпропетровській області.

«16 грудня правоохоронці знешкодили організовану злочинну групу з корупційними зв'язками в органах влади у складі п'яти мешканців Дніпропетровська, які протягом 2011-2013 років, зловживаючи службовим становищем, заволоділи бюджетними коштами, виділеними Дніпропетровською міською радою на фінансування ряду бюджетних програм, у сумі 1 млн. 680 тис. грн», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що з метою привласнення бюджетних коштів учасники злочинної групи створили «конвертаційний центр».

Згідно з повідомленням, використовуючи службове становище, вони підробляли договори, акти виконаних робіт та інші документи і, перераховуючи бюджетні кошти на рахунки фіктивних підприємств, надалі переводили їх у готівку і привласнювали.

За даними міліції, затриманим зловмисникам обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою і домашнього арешту.

На даний момент відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 191 Кримінального кодексу України (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), яка передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом