Служба безпеки України затримала старшого офіцера «М» Національної гвардії , який своїми злочинними діями сприяв діяльності членів незаконних збройних формувань у зоні проведення антитерористичної операції на сході країни.

Про це повідомляє прес-центр АТО.

«Встановлено, що «М» під час перебування у червні-липні 2014 в зоні проведення АТО у Донецькій області встановив контакт з керівником розвідувального підрозділу (позивні «Бонаква», «П'ятнадцятий», наразі перебуває в м. Донецьку) НЗФ під керівництвом громадянина РФ Гіркіна І.В. (Стрєлкова) і передавав НЗФ інформацію про плани керівництва сил АТО, дані про командирів, місця розташування, чисельність особового складу та озброєння батальйонів «Дніпро» та «Дніпро-2», місцеперебування прихованих вогневих позицій ЗС України в Слов'янському районі і блокпостів сил АТО», - йдеться в повідомленні.

Також встановлено, що «М» заздалегідь поінформував НЗФ про прибуття 01.07.2014 р. у зону проведення АТО міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова з метою підготовки НЗФ замаху на зазначеного посадовця.

Крім цього «М» надав НЗФ інформацію про місце дислокації і систему охорони штабу АТО в Ізюмському районі Харківської області й запропонував здійснити збройний напад на штаб.

За попередньою оцінкою Штабу АТЦ при СБ України, передана "М" інформація підпадає під статті 1.1.4., 1.1.5., 1.1.6. і 1.1.7. Звід відомостей, що становлять державну таємницю.

Триває слідство.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

51