Україна готова виконати всі зобов'язання у рамках Програми Міжнародного валютного фонду stand-by. Про це в ході телефонної розмови з Директором-розпорядником МВФ Крістін Лагард заявив Президент України Петро Порошенко, повідомили Forum'у в прес-службі Глави держави.

За його словами, незважаючи на складну ситуацію в країні, українська влада разом з місією МВФ розробили скоригований план реформ для реалізації Програми з метою подальшого узгодження на Раді директорів МВФ, яка відбудеться у другій половині серпня.

Коментуючи заяву Арсенія Яценюка про відставку з посади прем'єр-міністра, Порошенко зазначив, що Конституція і законодавство дають чіткі відповіді для забезпечення стабільності в цій ситуації. Він зазначив, що впродовж 10 днів питання про довіру уряду має бути проголосоване парламентом. Наразі всі члени уряду продовжують виконувати свої функції.

Глава держави повідомив про те, що він провів зустріч з Яценюком, головою Верховної Ради Олександром Турчиновим та головами фракцій, за результатами якої було вирішено згідно з процедурою провести голосування про довіру Уряду для того, щоб підтвердити стабільність команди для здійснення реформ.

Зі свого боку, Лагард зазначила: «Ваше слово і відданість значать для нас дуже багато».

Вона застерегла українських політиків від популізму і зайвих обіцянок під час передвиборної кампанії, оскільки у сучасному фінансово-економічному становищі України вони не зможуть бути реалізовані. Україні потрібно рухатися в рамках тієї програми уряду, яка знайшла підтримку у МВФ і вважається реалістичною, зазначила директор-розпорядник МВФ.

Як раніше повідомляв ForUm, адміністративне керівництво МВФ побоюється, що кадрові зміни в складі чинної влади в Києві можуть ускладнити реалізацію антикризової програми, яка підтримується Фондом в Україні.

24 липня прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив про те, що подає у відставку.

Рада директорів Міжнародного валютного фонду розгляне питання виділення Україні другого траншу кредиту stand by на 1,4 млрд доларів наприкінці серпня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом