Для проведення якісної приватизації необхідно в найкоротші терміни покращити інвестиційний клімат, вирішити проблему на сході України і прибрати корупційну складову. Таку думку в коментарі кореспондентові Forum'у висловив народний депутат України Сергій Лабазюк.

«До приватизації сьогодні у мене подвійне ставлення. Дійсно, з одного боку низку об'єктів, таких як «Укрспирт», потрібно було продати вже давно, адже два десятки років незалежності України вони приносять збитки державі і надприбуток окремим олігархам, які мають доступ до певних моментів. І всі ці об'єкти продуктивніше продати, але на відкритих прозорих торгах, щоб гроші надійшли до бюджету, а підприємства модернізувалися, розвивалися, платили податки», - сказав він.

Крім того, Лабазюк зазначив, що дійсно, сьогодні аж ніяк не найкращі умови для проведення приватизації.

«Сьогодні той період, коли на все ціни копійчані, не час продавати, оскільки доведеться за мізерні кошти», - додав він.

Парламентарій упевнений, що цілком реально швидко створити умови для якісної приватизації, покращити інвестиційний клімат України.

За його словами, влада повинна виробити гарантії західним інвесторам, які сьогодні не хочуть заходити в Україну, зокрема й тому, що на сході країни йдуть військові дії.

Депутат вважає, що держава повинна прорахувати мінімальну вартість об'єктів, провести рекламну кампанію, «тоді можна продавати, впевнений, знайдуться і вітчизняні, і зарубіжні бізнес-структури, які готові придбати об'єкти за реальні кошти».

У той же час Лабазюк підкреслив, що головним критерієм проведення якісної приватизації є боротьба з корупцією. «Існує проблема не стільки в оцінці об'єкта, а в тому, скільки захочуть відкату. Влада, на жаль, корупцію далі продовжує », - резюмував він.

 

Юлія Артамощенко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

45