Співробітниками управління боротьби з економічною злочинністю ГУМВС України в Запорізькій області та прокуратури області було затримано чиновнико за одержання хабара у розмірі 25 тисяч гривень.

Про це повідомляє відділ зв'язків з громадськістю ГУМВС у Запорізькій області.

«Чиновника затримали під час отримання першого «траншу» неправомірної вигоди у розмірі 25 тисяч гривень. За подібний злочин передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років», - йдеться в повідомленні.

У міліції встановили, що приватна фірма здійснила постачання необхідних запчастин держпідприємству, однак високопоставлений чиновник держпідприємства вимагав неправомірну вигоду для здійснення розрахунку з фірмою.

«У приватному спілкуванні один із високопоставлених чиновників держпідприємства натякнув директорові приватної фірми, що розрахунок значно прискорить сума в 110 тисяч гривень, покладена в його кишеню. Під час наступної зустрічі директор приватного підприємства передав чиновнику першу частину неправомірної вигоди у розмірі 25 тис. грн», - уточнили в міліції.

Наразі триває досудове розслідування за ознаками ч.3 ст.368 Кримінального кодексу України (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди посадовою особою, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди).

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

198
Теги