Президент України Петро Порошенко внесе до Верховної Ради на посаду міністра оборони кандидатуру генерал-полковника Валерія Гелетея, на посаду керівника Генерального штабу - генерал-лейтенанта Віктора Муженка.

Як повідомили Forum'у в прес-службі Глави держави, про це він сказав під час зустрічі з лідерами депутатських фракцій та груп Верховної Ради.

«Президент України заявив, що вноситиме до Верховної Ради на посаду міністра оборони кандидатуру генерал-полковника Валерія Гелетея, на посаду начальника Генерального штабу - генерал-лейтенанта Віктора Муженка», - повідомляє прес-служба.

Також Президент проінформував, що для координації дій та підвищення рівня керованості силовим блоком він призначає першим заступником глави Адміністрації Президента з цих питань Юрія Косюка.

Порошенко звернув увагу на той факт, що навіть в умовах сьогоднішніх викликів для держави фіксуються факти корупційних діянь з боку військових керівників.

«Я наполягатиму на очищенні армії від злодіїв і хабарників. Усі корупціонери в погонах повинні відповісти перед Законом за свої дії проти народу України», - заявив Глава держави.

Президент назвав ключовими проблемами Збройних сил підвищення боєздатності армії та забезпечення її матеріально-технічними ресурсами.

Глава держави наголосив, що, приймаючи рішення щодо кадрових призначень силового блоку, виходив з принципів професіоналізму, рішучості, самовідданості.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом