В ЄС не готові до безвізового режиму з Україною через біженців з Донбасу. Про це Forum'у повідомила член Громадської ради Майдану, керівник Інституту практичної політики Богдана Бабич.

«Звичайно, нікому не потрібні біженці з країни, де йде війна. Коли в мирний час держава йде шляхом євроінтеграції і розвивається, - це нормально. Але у випадку з Україною не так. У нас погіршилася ситуація і Європа може отримати біженців», - сказала Бабич.

На її думку, в Україні необхідно навести лад, перш ніж просити про запровадження безвізового режиму з ЄС.

На уточнююче запитання про те, чи дійсно Європа поки не готова відкривати свої кордони, а не в Києві гальмується цей процес, політолог відповіла: «Звичайно. Ніхто не хоче проблем з біженцями. Зараз зі сходу люди тікають. Поки вони переселяються в західні області. Але там уже не приймають чоловіків. Люди запитують: чому наші чоловіки і сини воюють на Донбасі, а чоловіки зі сходу тікають звідти. Тобто ця тенденція уже є і всередині країни».

Нагадаємо, що перший заступник міністра закордонних справ Наталія Галібаренко заявила, що українцям не варто чекати запровадження безвізового режиму з Євросоюзом з 1 січня 2015 року.
 

Тетяна Григор'єва, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

335