Верховна Рада врегулювала порядок акредитації журналістів та технічних працівників засобів масової інформації.

За постанову №2252а проголосували 239 народних депутатів, повідомляє кореспондент Forum'у

«У нас так склалося, що сьогодні проходять парламентські кореспонденти 2 акредитації: коли висвітлюють роботу ВРУ у пленарному режимі та у режимі засідань комітетів і фракцій. Тому ми доводимо до єдиного знаменника. Якщо цей журналіст акредитувався і є парламентським кореспондентом, то, очевидно, що він має можливість працювати під час висвітлення (роботи - Ред.) і комітетів, і фракцій з цією акредитацією», - пояснив, представляючи документ, голова Комітету з питань свободи слова та інформації Микола Томенко.

Він звернувся до спікера ВРУ Олександра Турчинова, за можливості в четвер поставити на голосування проект постанови, запропонований депутатами парламентської фракції ВО «Свобода», що стосується акредитації журналістів російських медіа, «які фактично розпалюють міжнаціональну ворожнечу, налаштовують країни та народи один проти одного на системній основі».

Згідно з ухваленим документом, «рішення про припинення акредитації журналіста або технічного працівника та анулювання відповідної акредитаційної картки у разі неодноразового або грубого порушення особою порядку та процедури роботи Верховної Ради України, порядку допуску в приміщення ВР, умов і загального режиму роботи парламенту, порядку доступу до інформації та документів і технічних засобів прес-служба приймає з урахуванням рекомендацій комітету з питань свободи слова та інформації».

Тетяна Мацур, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

41