Державний департамент США вважає недостовірними дані ООН про кількість біженців з України в Росію. Про це заявила офіційний представник Держдепартаменту Марі Харф.

Журналісти попросили її прокоментувати інформацію Управління верховного комісара ООН у справах біженців про те, що кількість українських біженців до Росії досягла 110 тис. осіб.

«Можливо, якась кількість тисяч осіб перетнула кордон. Але говорити про те, що це сотні тисяч людей, не можна», - сказала Харф, повідомляє «ИТАР-ТАСС».

Коли репортери уточнили, що йдеться не про «сотні тисяч», а про 110 тис. осіб, Харф підтвердила, що «у США немає власних підтверджень».

«На цей момент ми не вважаємо достовірною інформацію про те, що має місце масове переміщення біженців з України в Росію», - сказала Харф.

Нагадаємо, 27 червня на сайті Агентства ООН у справах біженців (Управління верховного комісара ООН у справах біженців) була оприлюднена інформація про кількість біженців з України.

За даними агентства, 54 400 тис. жителів України змушені були залишити свої будинки: з них 12 тис. виїхали з Криму, інші переселенці - жителі східних регіонів.

Протягом тижня кількість внутрішньо переміщених осіб збільшилася більш ніж на 16 тис. 400 осіб.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом