У середу, 25 червня, у Києві були розповсюджені чутки, що в п'ятницю, 27 червня, у столиці можливий теракт, пишуть «Вести».

Як розповіли журналістам видання соцпрацівники столиці, їхні керівники проводять для них лекції щодо антитерористичних дій.

«У нас зібрали на лекцію всіх співробітників. Говорили, що у п'ятницю можливі теракти в Києві. Щоб ми були обережні і зібрали тривожні валізки. Колеги за іншим районом також проходили таке «заняття». Так їм взагалі повідомили, щоб у п'ятницю уважно стежили за всім, що їх оточує і відразу ж телефонували в міліцію, якщо побачать щось підозріле. Нібито в Київ завезли якісь бочки з отруйною речовиною, і їх можуть у будь-який момент підірвати, а ще гірше - вилити отруту у водойми і тоді вода потрапить у столичні крани», - розповіла співробітниця районного соцзабезу.

За її словами, йшлося на зборах також про 40 бочок з отрутохімікатами, викрадених з території Горлівського хімічного заводу в Донецькій області. Мовляв, речовина у них вибухонебезпечна і може опинитися в Києві.

Офіційно в прес-службі СБУ Києва пояснили, що у зв'язку з ситуацією в країні керівники організацій та установ дисциплінують співробітників «страшилками»: «Такі питання на нарадах порушують для того, щоб їхні співробітники виявляли підвищену пильність. Таким чином закликають колективи до дисципліни». А ось наші джерела в силових відомствах говорять, що інформація про можливі теракти з отрутохімікатами у них є. «Агенти повідомили, що готується диверсія. З метою запобігання ми вжили заходів для посилення охорони водозаборів і водойм Києва», - сказали силовики.

Силовики Київської області також отримували інформацію про те, що гтуються теракти: «За нашими даними, планувався підрив трьох електроопор в області, хотіли пів-Києва залишити без світла. Також перевірялася інформація про диверсію на залізничних коліях. Ми постійно перевіряємо інформацію, що надходить до нас, - диму без вогню не буває».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

228